Namngruppen - Klockrikekartan
www.namn.i.klockrike.se, namngruppen@klockrike.se
Var ligger Skälstena? Vem har bott i Hammaren och Tången? Vad är Hättaled?
Namngruppen inom Klockrike hembygdsförening samlar namn på platser och hus, åkrar och vägar i Klockrike och uppgifter om dem.
Vår tanke är att man ska kunna hitta de flesta namnen på en karta på Internet. Det finns möjlighet att presentera mycket mer information än enbart namn via kartan.
Ta exempelvis ett hus:
Vad heter huset? Vilken fastighetsbeteckning har det? Vilken postadress? Vilka GPS-koordinater? Vem äger huset? När byggdes det? Av vem, hur? Har det funnits någon verksamhet i huset?
Dessutom kan man lägga in bilder på huset, bilder på människor som har bott där, ljudupptagningar, filmer. Ja, det finns nästan inga begränsningar.
Vi är ett tiotal personer i en studiecirkel som samlar dessa uppgifter. Vi tar gärna emot information och uppgifter från alla i Klockrike om platser i Klockrike som ni tycker kan vara bra att spara till eftervärlden och som kan publiceras på Internet.
De uppgifter vi publicerar är tillgängliga för alla med tillgång till Internet.
Hela projektet växer så sakteliga, från att vara en karta med ortnamn till att bli en hel hembygdsbok på nätet; Klockrikekartan. Om ni vill alltså.
Tag gärna kontakt med oss i Namngruppen!
Kom med på våra träffar en gång per månad under vår och höst!
Under våren 2015 träffas vi tisdagarna den 20 januari, 24 februari, 24 mars och 21 april i Klockrikegården kl. 19.
Kontaktperson:
Gerd Mellberg, gerdm@boremail.com, tel 39 10 88, mobil 076 090 72 02
Klockrikekartan >>
Klockrike hembygdsförenings sida på Facebook >>